<? echo $pageTitle; ?>

Výroba piva Moritz probíhá klasickou technologií českých piv. Pošrotovaný slad smíchaný s vodou je postupně zahříván, přičemž se provede dvojí rmutování. Tím dojde k přeměně škrobů na zkvasitelné cukry a uvolnění mnoha dalších, chuťově i výživově významných látek do roztoku. Následuje scezování, při kterém se oddělí zbytky sladu (tzv.mláto) od sladiny. Sladina je následně svařena s chmelem, přidávaným ve třech krocích. Hanácký slad a chmel – žatecký poloraný červeňák dávají základ typické, výrazné chuti a vůni našeho piva.

Hlavní kvašení

Po chmelovaru vzniklá mladina je zchlazena na 8°C , načerpána do otevřené spilky a zakvašena pivovarskými kvasnicemi. Zde se při intenzivním kvašení převede většina cukrů na alkohol a oxid uhličitý, přičemž kvasnice se v závěru usadí na dně spilky.

Dokvášení, zrání

Probíhá v ležáckých tancích při teplotě 3°C po dobu čtyř až šesti týdnů. Samovolně se sytí oxidem uhličitým, spojují se jednotlivé chutě a zaokrouhlují do výsledného vjemu zralého piva. Pivo dostává říz a samovolně se vyčeří.

Čepování, stáčení

Hotové pivo je čepováno přímo z ležáckých tanků. Naše pivo je nepasterované a nefiltrované, je živé. Díky tomu se vyznačuje svou typickou plností v chuti a vůni i obsahem mnoha nutričně cenných látek, které jsou u tepelně ošetřovaných a filtrovaných piv z části odstraněny.

Caharekteristika hostince Moritz

nekuřácká stylová restaurace

nekuřácké prostředí

minipivovar

vlastní pivo Moritz přímo z tanku

Olomouc

jediný minipivovar v Olomouci

dají vám ještě někde keramické podtácky pod pivo? :o)

pivo Moritz

kurzy vaření piva

plnění soudků a sudů

exkurze v pivovaru

česká kuchyně včetně poledního menu

ochotná obsluha

stylové akce v průběhu roku

velká letní zahrádka s pivem čepovaným přímo z tanku (žádné sudy, pivovodem pod silnicí přímo na zahrádku!)